Picknick & Afhaal

Afhaalmenu vanwege corona
Op zaterdag 25 april 2020 gaat ons tijdelijke afhaalmenu in en kun je taarten, thee, scones en picknicktasjes bestellen. Afhalen kan elke zaterdag en zondag van 10:30 uur-12:30 uur. Spontaan langskomen voor een taartje of ijsje to go kan wel, maar alleen op eerdergenoemde tijdstippen. Ondanks dat we vanaf 1 juni weer beperkt open zouden mogen, doen we dit niet en houden we het alleen bij afhaal om de volgende reden. We zijn druk bezig met het realiseren van een 2e toilet, zodat we ons terras coronaproof kunnen heropenen (verwachting: eind juli/begin augustus). Bedankt voor je geduld…!

ONZE PICKNICKTASSEN BLIJVEN WE HET HELE SEIZOEN AANBIEDEN. Dus ook als ons terras straks weer open is.

Scroll verder voor onze afhaalmenukaart, voor ‘veelgestelde vragen’ en foto’s.

PC: KLIK OP DE MENUKAART VOOR EEN VERGROTING (en vervolgens op het vergrootglas)


V E E L G E S T E L D E   V R A G E N

- Hoe gaat het bestellen en afhalen in zijn werk?
Kijk op bovenstaande afhaalmenukaart wat je wilt bestellen. Geef je bestelling het liefst minimaal een dag van tevoren aan ons door (het liefst via Whatsapp: 06-83539869, maar het kan ook via mail (last-minute bestelling doen? Bel even!)/telefoon/Facebook/Instagram). Je kunt je bestelling afhalen op zaterdag en zondag van 10:30 uur – 12:30 uur. Betalen kan alleen met de pin (ook mobiel en contactloos). Wij zorgen ervoor dat er niet te veel mensen tegelijk komen afhalen, maar houd zelf ook de coronamaatregelen in acht tijdens het afhalen en houd minimaal 1,5 meter afstand van anderen aan. Je hoeft niet binnen te komen om je bestelling af te halen. Neem je lekkernijen mee naar huis of trek er op uit en zoek een picknickplek (bij ons in het buitengebied is afstand houden van anderen makkelijker te doen dan in de stad.)
- Hoe ver van tevoren moet ik bestellen?
We hebben het liefst dat je je bestelling (picknicktasje of thee/taart/scones to go) minimaal een dag van tevoren aan ons doorgeeft. Wil je op dezelfde dag nog iets afhalen? Gewoon even bellen of appen (niet mailen), grote kans dat het kan :) Dat geldt ook voor een picknicktas, bel maar even, waarschijnlijk kan het nog wel. Voor grote bestellingen voor meerdere personen of voor hele taarten houden we minimaal twee dagen van tevoren aan.
- Kan ik ook spontaan langskomen zoals normaal gesproken?
In principe houden we afhaal op bestelling aan (vooral om wachtrijen te voorkomen). Maar tijdens de afhaaltijden: elke zaterdag en zondag van 10:30 uur – 12:30 uur kun je ook kleinere bestellingen ter plekke maken en meenemen (we hebben ook verpakt ijs). Wil je er zeker van zijn dat we nog genoeg lekkers hebben? Bel dan even. Toch een picknicktas ophalen op dezelfde dag? Even bellen, het kan waarschijnlijk nog wel.
- Wanneer gaan jullie weer echt open?
We zijn druk bezig met het realiseren van een 2e toilet. We hebben er nu alleen eentje in het woonhuis en dat vinden we niet coronaproof. Dus zodra het 2e toilet er is kunnen we heropenen (verwachting: juli/augustus). Tot die tijd blijven we open voor afhaal/picknick.
- Kan ik bij jullie even pauzeren en naar het toilet?
In principe is het de bedoeling dat je je bestelling meeneemt. Ons terras is verder niet open (daar lees je hier meer over). Gebruik maken van het toilet is helaas ook nog niet mogelijk. Natuurlijk zorgen we er wel voor dat we een paar stoelen hebben met minimaal 1,5 meter afstand van elkaar waar je even op kunt zitten als het druk is bij ons afhaalpunt. Handen wassen kan wel, we hebben een watertapje buiten staan. We zijn druk bezig een 2e toilet te realiseren zodat we coronaproof kunnen heropenen (verwachting: juli/augustus)
- Kan ik ook doordeweeks afhalen?
In principe zijn we alleen in de weekenden open. Wil je een grote bestelling plaatsen dan kunnen we een uitzondering maken (voor groepen of voor bestellingen van hele taarten bijv.). In overleg is er van alles mogelijk. Neem contact met ons op.
- Kan ik ook bestellen van jullie normale menukaart?
Nee, tijdens de coronasluiting kun je alleen bestellen en afhalen van onze tijdelijke afhaalmenukaart die hierboven staat afgebeeld.
- Waar kan ik picknicken bij jullie in de buurt?
Je kunt verschillende wandel- en fietsroutes meenemen die beginnen en eindigen in de theetuin (bij consumptie gratis). Langs deze routes kom je verschillende leuke plekken tegen waar je lekker even kunt zitten, ze staan op de routekaart die je meekrijgt. Dat laten we verder aan jullie over. Je kunt natuurlijk ook je eigen plan trekken.
- Wat moet ik verder meenemen als ik wil picknicken?/Wat zit er in jullie picknicktas?
Ons picknicktasje is alleen gevuld met onze lekkernijen zoals genoemd in bovenstaande menukaart. Zorg zelf dus eventueel voor een kleed. Bestek heb je niet nodig om van onze lekkernijen te smullen. En er zit voor iedereen een servetje in onze tas. Je krijgt dus een tasje mee, geen mand. Je hoeft dus ook niet iets terug te brengen als je klaar bent. Sinds kort kun je wel picknickmanden huren/kopen, lees daar hier meer over.
- Moet ik weer bij jullie terugkomen?
Nee, alles dat je krijgt mag je houden. Tenzij je er een picknickmand bij hebt gehuurd (optioneel). Wil je dus een eigen gekozen fiets- of wandelroute volgen of de tas meenemen naar huis dan kan dat dus.
- Kan ik het picknicktasje ook zelf samenstellen?
Ja. Kijk op de menukaart even onder ‘taart to go’. Dat zijn de lekkernijen waar je uit kunt kiezen.
- Ik wil de picknicktas/andere lekkernijen bewaren voor een andere dag, kan dat?
Wil je iets tijdens onze afhaaltijden ophalen en de volgende dag pas opeten? Dat kan. Zet de inhoud van de tas tot die tijd even in je koelkast. We raden aan om het binnen 2 dagen op te eten/drinken.
- Waarom zitten de scones niet in het picknicktasje?
Onze scones zijn warm het lekkerst en zul je dus thuis nog even moeten afbakken (geloof ons, dat wil je doen!). De scones warm aan jullie meegeven raden we af (dat is best een gesmeer onderweg en ze moeten even open gesneden worden). Lekker meenemen naar huis dus :) Je kunt ze natuurlijk wel extra bij het picknicktasje bestellen (voor prijzen en info zie menukaart hierboven) en na het picknicken thuis opwarmen en opeten. En als je je picknicktas sowieso al meeneemt naar huis, dan zijn scones natuurlijk een lekker extraatje!
- Ik heb een allergie of dieetwens. Kan ik iets bij jullie bestellen?
Kijk hier voor meer info. Bel en vraag naar de mogelijkheden. Vergeet niet door te geven of je vegetariër bent bij het bestellen van de picknicktas.
- Eropuit trekken wordt toch afgeraden door de overheid?
Een frisse neus halen mag gelukkig en vinden we ook belangrijk voor onze gezondheid. Bij ons in het buitengebied is het rustig en weids. Een picknickplekje zoeken met genoeg afstand van anderen is dus absoluut geen probleem. Om die reden raden we af om te gaan picknicken op drukke plekken, zoals stadsparken, waar het lastiger is om afstand te houden. Maar thuis op de bank, in je tuin of op je balkon, is het natuurlijk ook lekker ‘picknicken’. Dus: wil je het risico niet nemen, dan neem je het lekker mee naar huis :)
- Doen jullie ook aan bezorgen?
Nee, alleen afhaal. Wellicht binnenkort wel! Vraag naar de mogelijkheden.
- Hebben jullie een drive-by/drive-through?
Ja. Wil je zo veilig mogelijk je bestelling afhalen? Blijf dan in je auto zitten, dan geven we je bestelling met een stok door je autoraam aan ;) Ons pinapparaat is draadloos en kan ook op afstand aangegeven worden (betaling kan ook contactloos of mobiel). Scroll naar beneden voor een foto! Dit hoeft natuurlijk niet. Je kunt ook gewoon even uitstappen en bij onze afhaalkraam je tas in ontvangst nemen. Onze tafel is 2 meter breed, dus afstand houden is geen probleem. Bovendien hebben we buiten een kraantje om eventueel nog even je handen te wassen.

Staat je vraag hier niet bij? Neem contact met ons op via mail/telefoon/Facebook/Instagram


Je bestelling afhalen kan ook via onze drive-through ;)


Kijk op Facebook/Instagram voor meer foto’s!

Comments are closed.