Nieuws

Volg ons op social media voor het allerlaatste nieuws en foto’s!

START SEIZOEN 2024: ~eind april/begin mei
Afhaaldagen tijdens onze winterstop, volgende: Pasen!

Zondag 1 oktober zal de laatste dag zijn van theetuinseizoen 2023. Daarna sluiten we weer voor de herfst- en wintermaanden. Wellicht zijn we incidenteel geopend voor afhaalmiddagen. Houd onze site & socials in de gaten.

Klik op de foto voor meer info :)

Klik op de foto voor meer info :)

Klik op de foto voor meer info :)

START THEETUINSEIZOEN:
Vanaf vrijdag 21 april zijn we weer open! Klik hier voor de precieze openingstijden.

PASEN 2023
KLIK OP DE FOTO VOOR MEER INFO.

VALENTIJNSDAG
Rond Valentijnsdag organiseren we weer afhaaldagen tijdens onze winterstop. Klik hier voor meer info!

KERST IN DE THEETUIN, KLIK HIER VOOR MEER INFO!

HALLOWEEN IN DE THEETUIN! Ons seizoen is voorbij, maar we gaan weer afhaaldagen organiseren tijdens onze winterstop. Met Halloween is onze 1e!


SEIZOENSEINDE THEETUIN
We sluiten ons seizoen af op zondag 9 oktober. Wil je nog langskomen dan is die dag dus de laatste kans dit jaar :) Zeker zijn van een tafel? Reserveren kan via 06-83539869, ook WhatsApp. Dat kan ook op de dag zelf vaak nog. Op zondag 9 okt. hebben we op dit moment voor de meeste tijdstippen nog plek.

VADERDAG – 19 JUNI 2022
Klik hier voor meer info.

WE ZIJN EXTRA OPEN MET PINKSTEREN, KLIK HIER VOOR MEER INFO.


WE ZIJN EXTRA OPEN OP HEMELVAARTSDAG, KLIK HIER VOOR MEER INFO.

MOEDERDAG 8 MEI 2022, KLIK OP DE FOTO VOOR MEER INFO.

PASEN: ZONDAG 17 EN MAANDAG 18 APRIL START THEETUINSEIZOEN, KLIK OP DE FOTO VOOR MEER INFO.

Valentijnsdag 2022, klik op de foto voor meer info!


Sconesbox Oud & Nieuw

We hebben de smaak te pakken! Na het succes van onze kerstproeverij gaan we toch ook voor Oud & Nieuw nog ‘aan de bak’. Op Oudjaarsdag 31 dec. kun je tussen 11:00-13:00 uur een box ophalen gevuld met onze huislekkernij: homemade scones!

Je kunt kiezen uit 4 scones of 8 scones. Je krijgt 4 verschillende, winterse soorten: een traditionele scone, een cranberryscone, een kaneelscone en een sinaasappel-gemberscone. Als je er 8 bestelt, krijg je de vier smaken dubbel. Uiteraard zit er clotted cream bij en als toppings jam, lemon curd en dulce de leche (karamelsaus). Zie ook foto hieronder. Bestellen kan via WhatsApp 06-83539869 of Instagram/Facebook of info@deoalezessprong.nl en kan t/m donderdag 30 dec. 17:00 uur.

Klik hier voor meer info.

KERSTPROEVERIJ 2021

Speciaal voor kerst onderbreken we onze winterslaap! Bestel nu onze gloednieuwe kerstproeverij: een box vol met huisgebakken, zoete lekkernijen voor thuis inclusief een zak winterthee om de verrukkelijke feestdagen goed te vieren. Feestelijk verpakt, dus ook leuk om cadeau te geven. Lekker bij de thee/koffie, als toetje, bij het ontbijt etc. De box kost €18,5 p.p. en voor kids €11,5 (ook voor 1 persoon te bestellen).

klik hier voor meer info

__________________________
Op zondag 26 september 2021 hebben we ons theetuinseizoen afgesloten voor dit jaar. Tot volgend seizoen!

ER WORDT AAN DE WEG GEWERKT
Vanaf eind augustus wordt er in Usselo aan de weg gewerkt. Dat betekent dat we niet via Usselo bereikbaar zijn, maar wel via Boekelo. Het gaat om het kruispunt aan de Haaksbergerstraat-Boekelosestraat, bij het uitvaartcentrum, dat kruispunt is gesloten. Google Maps geeft dit helaas nog niet goed aan. Het is dus het beste om door Boekelo te rijden, dan kom je een paar borden tegen waarop staat ‘over zoveel meter wegafsluiting’, daar kun je langs rijden totdat je bij de theetuin aankomt. Als je op de navigatie rijdt, kun je dus het beste eerst Boekelo invoeren en dus niet via Usselo rijden, maar via de Windmolenweg. En vanaf Boekelo het adres van de theetuin (Boekelosestraat 155, 7548 AS Enschede) invoeren. Kom je er onderweg niet uit, bel dan even, dan helpen we je op weg en kunnen we er rekening mee houden als je later bent. Op de fiets kun je wel gewoon via Usselo bij ons komen :)

THEETUIN OOK OP ZATERDAG OPEN VANAF 28/8
(geplaatst 19 augustus 2021)
Vanaf zaterdag 28 augustus is onze theetuin, naast de zondagen, ook op zaterdagen geopend! Klik hier voor meer info over onze openingstijden.

VAKANTIESLUITING
(geplaatst 21 juli 2021)
Vanaf zondag 22 augustus zijn we weer open. Reserveren voor die dag kan al. Vanaf eind augustus/begin september breiden we onze openingstijden naar verwachting uit. Houd onze site in de gaten. Op andere doordeweekse dagen zijn we gesloten.

START THEETUINSEIZOEN NA VERBOUWING
(geplaatst 23 juni 2021)
We openen ons theetuinseizoen 2021 op zondag 27 juni na een verbouwing! Reserveren gewenst (mag ook op de dag zelf: 06-83539869) om eventuele drukte zoveel mogelijk te vermijden/in goede banen te leiden en teleurstelling te voorkomen. Rustpunt ook gesloten tot 27 juni. Verderop in het seizoen breiden we onze openingstijden naar verwachting weer uit, dan zullen we ook weer op vrijdagen open zijn. KLIK HIER VOOR ONZE OPENINGSTIJDEN.

VERBOUWING
(geplaatst: 16 juni 2021)
We openen ons theetuinseizoen 2021 op zondag 27 juni, houd onze website of socials in de gaten. We zijn op dit moment nog druk bezig met het verbouwen en uitbreiden van o.a. ons terras, ook met 2e toilet zodat we straks meer gasten kunnen ontvangen op een verantwoorde en veilige manier. Tot die tijd zijn we gesloten, ook voor afhaal/picknick. We hopen jullie binnenkort te verwelkomen in onze vernieuwde theetuin, dan gaan we weer knallen! :) Rustpunt ook gesloten tot 27 juni.

EINDE THEETUINSEIZOEN 2020: HERFSTPICKNICK
We sluiten ons theetuinseizoen af op zondag 4 oktober 2020. Die dag organiseren we een herfstpicknick, lees daar hier meer over. Ons terras is die dag bij goed weer ook nog geopend.


Meer info over ons Speurweekend vind je hier!

Midzomer en Vaderdag
(geplaatst: 13 juni 2020)

Meer info vind je hier!


Meer info vind je hier!

Nieuwe menukaart!
(geplaatst: 7 juni 2020)
klik hier!

Pinksterweekend 2020: Picknicken & Plukken
(geplaatst: 15 mei 2020)
Meer info over Pinksteren vind je hier!

Hemelvaartsdag 2020: ZOET & ZOUTROUTE
(geplaatst: 15 mei 2020)

Meer info: klik hier!

Afhaalmenu vanwege corona
(geplaatst: 19 april 2020) UPDATE: 18 MEI 2020
Vanaf 25 april 2020 gaat ons tijdelijke afhaalmenu in en kun je taarten, thee, scones en picknicktasjes bestellen. Afhalen kan elke zaterdag en zondag tussen 10:30 uur-12:30 uur en op Hemelvaartsdag van 10:00-13:00 uur. Spontaan langskomen voor een taartje of ijsje to go kan wel, maar alleen op eerdergenoemde tijdstippen. Klik hier voor de complete afhaalmenukaart. UPDATE 18 MEI: Ondanks dat we vanaf 1 juni weer beperkt open zouden mogen, doen we dit niet en houden we het in de maanden mei en juni alleen bij afhaal. De voornaamste reden hiervoor zijn familieomstandigheden (niet coronagerelateerd). In juni bepalen we of we per 1 juli weer (beperkt) open gaan. Bedankt voor je geduld…! Binnenkort starten we ook met bezorgen.

Klik hier voor de complete afhaalmenukaart.

10 jaar theetuin: nazomerzondag op 22 september 2019
(geplaatst: 19 september 2019)
De theetuin bestaat dit seizoen 10 jaar en dat hebben we nog helemaal niet gevierd… Op de valreep gaan we dat a.s. zondag doen. Want hebben jullie de fantastische weersvoorspellingen gezien voor die dag? Dus kom gezellig op de thee! Je kunt ook nog reserveren voor een High Tea of bestel ‘gewoon’ iets lekkers van onze menukaart. Die dag sluiten we ons theetuinseizoen ook af, tot volgend jaar allemaal. In het voorjaar openen we onze tuin weer voor jullie.Start theetuinseizoen 2019: vrijdag 17 mei
(geplaatst: 8 mei 2019)
We beginnen op vrijdag 17 mei weer met ons theetuinseizoen! Bekijk onze openingstijden hier. Hopelijk tot snel :)

Laatste dag theetuinseizoen 2018
(geplaatst: 10 oktober 2018)
Op vrijdag 12 oktober 2018 sluiten we ons theetuinseizoen af. Die dag zijn we voor het laatst open dit jaar.

NIEUW! Blog met recepten :)
(geplaatst: 22 juli 2018)
Sinds kort heb ik (Mandy) mijn eigen blog! Ik schrijf over van alles, vooral over de verzorging van kamerplanten, maar er zullen in de toekomst ook recepten van de theetuin op te vinden zijn. Als je je inschrijft (zie homepagina) dan krijg je elke keer een mailtje als ik er iets nieuws op zet :) Klik op de foto hieronder om naar mijn blog te gaan!

Begin Theetuinseizoen 2016
(geplaatst: 29 april 2016)
Zondag 1 mei 2016 openen we ons nieuwe theetuinseizoen (let op: nieuwe openingstijden). Want het wordt eindelijk mooi weer!! :)


Theetuin weer open vanaf 1 mei 2016, Rustpunt (zelfbediening) al open

Einde theetuinseizoen 2015
(geplaatst: 13 oktober 2015)
Theetuinseizoen 2015 is afgelopen.. Wat een topseizoen hebben we achter de rug! We willen vooral jullie heel erg bedanken voor dit succesvolle theetuinjaar! Tot volgend seizoen! We hopen op een vroege lente :)

Military 2015
(geplaatst: 4 oktober 2015)
Net zoals elk jaar vindt in de weilanden naast ons het paardenevenement de Military plaats. Op zaterdag 10 en zondag 11 oktober is onze theetuin bij goed weer open met een aangepaste menukaart. High tea-en is niet meer mogelijk. Dus bezoek je de Military dit jaar? Stop dan nog even bij ons! :) Let er wel op dat je we met de auto niet bereikbaar zijn op zaterdag. Het advies is dus: kom op de fiets!


Military 2015

Laatste dag theetuinseizoen 2015
(geplaatst: 29 september 2015)
Zondag 4 oktober 2015 is onze laatste reguliere theetuindag van dit seizoen. Dat betekent dat dat de laatste dag is dat je bij ons kunt high tea-en. Reserveer nu nog voordat het te laat is!

Bijna einde theetuinseizoen
(geplaatst: 21 september 2015)
Het wordt al een beetje herfstig.. Maar gelukkig is het nog niet echt koud, dus de komende weken zijn we nog open. Zondag 4 oktober is naar alle waarschijnlijkheid onze laatste reguliere theetuindag. De week erna (8-11 oktober) vindt de Military (http://www.military-boekelo.nl/) plaats achter onze theetuin. Het ligt aan het weer of we dan ook nog open zijn. Houd de website of Facebook/Twitter in de gaten!

We staan in FietsActief!
(geplaatst: 31 augustus 2015)
We staan deze maand in het tijdschrift FietsActief! Het stuk gaat over romantische plekjes in Nederland en wij zijn er volgens de redactie een van :) Leuk!!


Klik op de foto om hem te vergroten

Leuke blogs over ons!
(geplaatst: 19 augustus 2015)
De redactie van Goodgoan heeft ons bezocht en een heel leuk artikel geschreven over ons! Lees het hier: http://www.goodgoan.nl/kijkje-bij-de-oale-zessprong/
En ook de blogschrijfster van Wolferien is langs geweest en schreef het volgende stuk: http://wolferien.com/2015/08/19/high-tea-de-oale-zessprong/

   

Theetuin gesloten 4 juli – 18 juli
(geplaatst: 1 juli 2015)
Onze theetuin is van zaterdag 4 juli tot en met zaterdag 18 juli gesloten vanwege vakantie. Vanaf zondag 19 juli zijn we weer open! Telefonisch is de theetuin wel bereikbaar voor reserveringen/vragen tijdens onze vakantie.

Nu ook gluten- of lactosevrije taartjes!
(geplaatst: 10 juni 2015)
Jullie hebben het vast hieronder al gelezen: sinds kort hebben we in onze theetuin ook gluten- of lactosevrije taartjes. We hebben glutenvrije worteltaart, scones en brownies. Daarnaast bieden we lactosevrije cranberrycake aan. Kom je high tea-en en heb je dieetwensen? Geef het even aan, we kunnen vast iets vervangends voor je maken!
We staan in Tubantia!
(geplaatst: 3 juni 2015)
We staan vandaag groot in Tubantia! Klik op het artikel voor een vergroting :)


Tubantia woensdag 3 juni 2015

Theetuin met Pinksteren ook geopend!

(geplaatst: 19 mei 2015)
Onze theetuin is met Pinksteren ook geopend. Beide dagen van 12:00 uur tot 17:00 uur.

Theetuin 7-10 mei gesloten
(geplaatst: 2 mei 2015)
Onze theetuin is van donderdag 7 mei tot en met zondag 10 mei 2015 helaas vanwege omstandigheden gesloten. Vanaf donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) zijn we weer open! Ons Rustpunt blijft wel gewoon geopend.

Start theetuinseizoen 2015
(geplaatst: 9 april 2015)
Vanaf zondag 19 april 2015 is onze theetuin weer geopend! Van 12:00 uur tot 17:00 uur kun je ons bezoeken, hopelijk tot dan! Vanwege persoonlijke omstandigheden is de theetuin een week later geopend dan eerder vermeld op onze website. Zondag 19 april is dus de eerste theetuindag van 2015. Tot die tijd is ons Rustpunt (zelfbediening) natuurlijk al wel te bezoeken: http://www.deoalezessprong.nl/?page_id=554.


Theetuin weer open vanaf zondag 19 april!

Theetuin nog niet open, Rustpunt wel
(geplaatst: 2 april 2015)
Helaas is het weer nog niet goed en stabiel genoeg om ons theetuinseizoen te openen met Pasen. Het zonnetje laat zich misschien iets meer zien, maar het blijft helaas te fris. We hopen dat we volgend weekend ons seizoen kunnen openen. Houd deze nieuwspagina of Facebook (www.facebook.com/DeOaleZessprong) in de gaten. Ons Rustpunt is al wel geopend, zie nieuwsbericht hieronder.

Rustpunt weer open vanaf dit weekend
(geplaatst: 6 maart 2015)
Gunstige vooruitzichten voor komend weekend (7 en 8 maart 2015)! Maar het is nog te vroeg om ons theetuinseizoen weer te starten, want daarna wordt het helaas weer kouder. En zodra we ons seizoen openen, gaan we niet meer dicht. Dus we wachten nog even. We hebben ons Rustpunt al wel klaar gemaakt. Dus voor wie toch even een pauze wil inlassen bij onze theetuin tijdens de fiets- of wandeltocht, kan bij onze Rustpuntkast (zelfbediening) terecht. Kijk voor meer info ons Rustpunt hier: http://www.deoalezessprong.nl/?page_id=554 Hopelijk tot snel!

Laatste theetuindag tijdens Military 2014
(geplaatst: 1 oktober 2014)
Donderdag 9 oktober begint het jaarlijkse paardensportevenement de Military weer. Dat vindt altijd plaats op de weilanden naast de theetuin. De theetuin is zaterdag 11 oktober, de dag van de crosscountry, nog open. Traditiegetrouw sluiten we ons theetuinseizoen tijdens de Military af. We zijn zaterdag met de auto slecht bereikbaar (met de fiets is het geen probleem) en we hanteren die dag een andere menukaart. High Tea-en is die dag ook niet meer mogelijk. Voor wie gaat alvast veel plezier (en zon!) gewenst en hopelijk tot dan!

Theetuin tijdens de Military 2013

Laatste reguliere theetuindag 2014
(geplaatst: 28 september 2014)
Zondag 5 oktober 2014 is de laatste reguliere theetuindag van ons seizoen dit jaar. We zijn die week erop alleen tijdens de Military nog open. Waarschijnlijk zal dat de zaterdag (11 oktober) zijn. Meer informatie volgt. Hopelijk zien we jullie komende week nog!

Ons brocantewinkeltje staat in de Streekgids Twente!
(geplaatst: 23 juli 2014)
Leuk! De Streekgids Twente van het blad Landleven en het Twents Bureau voor Toerisme is uit. En we staan er in met ons brocantewinkeltje. Bestel de gids hier!


Streekgids Twente

Vlas in bloei op Usseleres
(geplaatst: 21 juni 2014)
De vlasakker op de Usseleres (dichtbij ons) staat in bloei! Een prachtig gezicht, een paarsblauwe deken. De akker maakt deel uit van de vlas-fietsroute die gefietst kan worden. Kijk op de website van De Kracht van Vlas voor meer informatie over deze route. Zoals je op onderstaand kaartje kunt zien, is dit perfect te combineren met een bezoek aan onze theetuin. Dus maak je tussenstop bij ons!


vlas-fietsroute

Nieuw: onze molenwandeling!
(geplaatst: 16 juni 2014)
We hebben sinds een paar weekjes een nieuwe wandeling uitgezet vanuit onze theetuin: de molenwandeling. Deze voert door Usselo, over de Usseleres en langs de Usselose Wissink’s Möl. Deze route kan gecombineerd worden met onze route door het Teesinkbos. Heen en terug bent u voor de korte versie ongeveer een uur onderweg en voor de lange versie ongeveer 1,5 uur. De routes zijn verkrijgbaar in de theetuin en zijn bij consumptie gratis.


molenwandeling

Theetuin paar daagjes dicht
(geplaatst: 26 mei 2014)
Op maandag 9 juni (2e Pinksterdag), donderdag 12 juni en vrijdag 13 juni is de theetuin wegens omstandigheden niet open. Ons Rustpunt is natuurlijk wel open.

Hemelvaartsdag: tussenstop bij de theetuin!
(geplaatst: 20 mei 2014)
Donderdag 29 mei is het weer Hemelvaartsdag! De theetuin is die dag uiteraard ook open. Voor de dauwtrappers onder ons: denk aan ons voor een lekkere tussenstop/pauze! We ontvangen jullie natuurlijk graag :) Of kom onze nieuwe molenwandeling vanuit de theetuin, langs onder andere De Usselose Wissink’s Möl en door het Boekelose Teesinkbos, proberen. De korte versie duurt ongeveer een uurtje, de lange versie ongeveer 1,5 uur. De route is bij consumptie gratis te verkrijgen in de theetuin.


Op de fiets naar de theetuin

Bevrijdingsdag en Moederdag
(geplaatst: 3 mei 2014)
Aanstaande maandag 5 mei 2014, Bevrijdingsdag, zijn we niet geopend. Volgende week zondag 11 mei, op Moederdag, natuurlijk wel! Cadeau-ideetjes voor Moederdag:

 
Kom gezellig High-Teaen op Moederdag of geef een cadeaubon of cadeaupakket (€10,-)

Bedankt!

(geplaatst: 2 mei 2014)
Onze Open Dagen naar aanleiding van ons vijfjarig jubileum waren een groot succes! Bedankt voor alle felicitaties en cadeautjes! Op naar de volgende 5 jaar :) Klik hier voor meer foto’s.Theetuin 5 jaar! Open Dagen 1 en 2 mei 2014
(geplaatst: 15 april 2014)
Donderdag 1 mei 2014 bestaat onze theetuin precies 5 jaar. Dit vieren we met twee open dagen op donderdag 1 en vrijdag 2 mei aanstaande. De lekkernijen van onze vernieuwde menukaart zijn deze dagen gratis te proeven. Iedereen is van harte uitgenodigd van 12:00 uur tot 17:00 uur!

  

We willen graag een jubileumboekje maken met foto’s voor ons vijfjarig bestaan. Nou hebben we er zelf natuurlijk een heleboel, maar jullie misschien ook. En daar zijn we naar op zoek! Heb je dus een foto die in onze theetuin is gemaakt? Mag van alles zijn! Stuur hem naar info@deoalezessprong.nl en kom met je foto in ons jubileumboekje. Degene met de leukste foto wint een Afternoon Tea voor 2 personen. Meedoen kan tot en met volgende week dinsdag 22 april. Tijdens de open dagen kun je ons jubileumboekje bekijken!

Start theetuinseizoen 2014: Zondag 13 april
(gewijzigd: 7 april 2014)
We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het komende theetuinseizoen. We hebben er weer veel zin in! We openen ons theetuinseizoen weer op zondag 13 april 2014! Vanaf 12:00 uur zijn jullie weer van harte welkom. Tot die tijd is ons Rustpunt al wel open.


April 2014

Theetuinseizoen 2013 afgelopen..
(geplaatst: 14 oktober 2013)
We hebben ons theetuinseizoen van 2013 afgelopen zondag afgesloten. Iedereen heeeel erg bedankt voor het fantastische seizoen en de geweldige reacties. Hopelijk zien we jullie volgend jaar weer. Laten we hopen dat de lente van 2014 vroeg begint!

Theetuin tijdens de Military Boekelo 2013
(geplaatst: 14 september 2013)
Van donderdag 10 tot en met zondag 13 oktober 2013 is het weer zover: de Military Boekelo zal net zoals voorgaande jaren weer plaatsvinden op de weilanden rondom onze theetuin. Dit toonaangevende paardenevenement is uitgegroeid tot een van de grootste outdoor sportevenementen van Nederland. Onze theetuin is alle vier dagen geopend. Wilt u ons deze dagen bezoeken, dan kunt u helaas niet tot aan de theetuin rijden, tenzij u een speciale inrijkaart heeft. Tijdens de Military hebben we een aangepaste menukaart en het is niet mogelijk om te high tea-en. Net zoals voorgaande jaren is dit het laatste weekend dat de theetuin open is.


Theetuin tijdens de Military van 2012

Leuk blogbericht over ons op Twente Country Living!
(geplaatst: 6 september 2013)
Marisa Heutink van de fantastische website Twente Country Living heeft weer een mooie blog geschreven en wij komen er in voor, leuk!! Klik op het logo hieronder om het bericht te lezen.

Geen stroom aanstaande vrijdag..
(geplaatst: 3 september 2013)
Aanstaande vrijdag 6 september 2013 hebben we tot 15:00 uur helaas geen stroom vanwege werkzaamheden aan het stroomnetwerk. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we hierdoor niet alles serveren dat op onze menukaart staat. Wilt u vrijdag langskomen en heeft u vragen hierover? Bel ons gerust: 06-14996220. We zijn vrijdag dus wel geopend.

Nog even genieten van de nazomer
(geplaatst: 29 augustus 2013)
Wat hebben we een fantastische zomer gehad qua weer. En het is gelukkig nog niet voorbij, dus kom nog heerlijk genieten van de nazomer in onze theetuin!

 

Theetuinconcert groot succes!
(geplaatst: 9 juli 2013)

Het optreden dat singer-songwriter Roos Blufpand afgelopen zondag 7 juli in onze theetuin gaf, was een groot succes! Het weer was fantastisch, de gasten enthousiast en de muziek was betoverend mooi! Klik hier om meer foto’s te bekijken!

ZONDAG 7 JULI 2013: Theetuinconcert met Roos Blufpand
(geplaatst: 1 juni 2013)
Het theetuinconcert dat we 27 april hebben geannuleerd vanwege het slechte weer, zal nu zondag 7 juli 2013 plaatsvinden! Tussen 14:00 uur en 16:30 uur zal singer-songwriter Roos Blufpand optreden in onze theetuin. Klik om haar liedjes te beluisteren hier!
Onder het genot van een kopje thee of koffie met iets lekkers kun je de hele middag luisteren naar de prachtige klanken van Roos Blufpand. Een high tea (op reservering) en een afternoon tea of een Zessprong tea (beide zonder reservering) zijn natuurlijk ook mogelijk deze middag. Klik hier om onze menukaart te bekijken.
Tijdens dit speciale theeconcert wordt de unieke thee (Kopje Rust) geschonken die Roos heeft laten maken in samenwerking met thee- en koffiewinkel Simon Levelt.
Het concert is bij consumptie gratis te bezoeken. Reserveren kan, maar is niet noodzakelijk. Vol = vol! info@deoalezessprong.nl of 06-14996220.

 klik op de artikelen voor een grote versie

     Huis aan Huis EnschedeHaaksberger KoerierEnschede JournaalVRIJDAG 21 JUNI 2013: Midzomeren in de theetuin
(geplaatst: 5 juni 2013)
Op de langste dag van het jaar: vrijdag 21 juni 2013, kunt u ‘s avonds vanuit onze theetuin een midzomeravondwandeling of -fietstocht naar Landgoed De Weele maken. U krijgt van ons een wandel- of fietsroute en u kunt na afloop, of van tevoren van onze zoete en hartige lekkernijen genieten. U kunt natuurlijk ook een high tea reserveren. Kijk op onze menukaart!
De wandeling duurt ongeveer een uur en de fietstocht een half uur. U kunt zelf kiezen wanneer u wilt starten, de theetuin is van 19:00 uur tot 22:00 uur extra geopend. Ook ons brocantewinkeltje is geopend op deze avond. De theetuin en het winkeltje zijn uiteraard overdag ook geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. Tussen 17:00 uur en 19:00 uur zijn we even gesloten. De routes zijn bij consumptie gratis.
Weer een leuk artikel online over de theetuin!
(geplaatst: 26 mei 2013)
Vorige week kwamen we op de website Twente Country Living, nu staan we op de superleuke website Gewoon Leuker! Lees het artikel hier: http://www.gewoonleuker.nl/theetuin-de-oale-zessprong/Leuk artikel over de theetuin verschenen!
(geplaatst: 14 mei 2013)
Afgelopen zondag heeft Marisa van de website Twente Country Living ons bezocht. Ze heeft een heel mooi artikel geschreven, leuke foto’s gemaakt en ons heel wat complimenten gegeven. We zijn er erg blij mee! Ze schrijft sowieso erg leuke artikelen op haar blog over mooie plekken in Twente. Trots dat wij daar volgens haar ook bijhoren! Lees het artikel hier: http://www.twentecountryliving.nl/delden-oele-boekelo/Theetuinseizoen weer geopend!
(geplaatst: 28 april 2013)
We hebben ons theetuinseizoen vandaag op zondag 28 april 2013 weer geopend! De theetuin en het winkeltje zijn dus weer elke donderdag, vrijdag en zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur open. Op zaterdag zijn we alleen open op afspraak. Kom gezellig langs!
High tea concert gaat niet door..!
(geplaatst: 25 april 2013)
Vanwege de slechte weersomstandigheden hebben we met de band besloten het high tea concert (info hieronder) te verplaatsen. Het gaat dus niet door aanstaande zaterdag 27 april.. Een nieuwe datum volgt! Dat betekent dat we zondag 28 april ons theetuiseizoen openen. Geen concert die dag, maar we zijn gewoon geopend en u kunt van onze vernieuwde menukaart bestellen. Het schijnt dan beter weer te worden..Verbouwing & Muziek in de Theetuin!
(geplaatst: 14 maart 2013)
We zijn al druk bezig met de voorbereidingen van ons nieuwe theetuinseizoen! We willen de komende weken het een en ander gaan veranderen. Er zal onder andere een nieuwe keuken komen, dus we zijn nog even druk voordat het echte mooie lenteweer komt! Zaterdag 27 april 2013 zal de heropening zijn en we hebben dan iets heel leuks gepland: Muziek in de Theetuin (GEANNULEERD ZIE BERICHT HIERBOVEN!. Singer-songwriter Roos Blufpand geeft bij ons een tuinconcert (14:00 uur – 16:30 uur). Voor €20,- per persoon kunt u een high-tea reserveren en genieten van de prachtige muziek van Roos Blufpand (klik hier om alvast liedjes te beluisteren). We schenken bij onze high-tea de speciale thee (Kopje Rust) die Roos heeft laten maken. We zijn deze zaterdag speciaal geopend voor dit ‘theeconcert’! U betaalt dus 20,- p.p. voor onze high-tea inclusief het concert. U bent deze middag welkom na reservering (info@deoalezessprong.nl of 06-14996220). Hopelijk zien we u dan!
Theetuinseizoen 2013

(geplaatst: 7 maart 2013)
Het is de afgelopen twee dagen opeens even mooi weer geweest, maar volgende week gaat het helaas weer vriezen.. We zijn dus nog niet geopend. Langskomen voor ons brocantewinkeltje kan op afspraak natuurlijk wel!We staan op de kerstmarkt in Roombeek!
(geplaatst: 10 december 2012)
Aanstaande vrijdag 14 december 2012 staan we met een kraampje vol (kerst)brocante op de kerstmarkt van Prismare in Roombeek! Kom gezellig langs, we staan er van 15:00 uur tot 21:00 uur. http://www.prismare.nl/agenda/alle-categorieen/article/kerstspektakel/ Herfst & winter in de theetuin
(geplaatst: 7 oktober 2012)
Na de Military (zie bericht hieronder) sluiten we het theetuinseizoen af. Zondag 14 oktober is dus de laatste dag dat de theetuin geopend is. In de winter is de theetuin incidenteel geopend voor bijvoorbeeld winterwandelingen met een hapje en drankje na de tijd. Houd hiervoor deze nieuwspagina in de gaten of Facebook of Twitter!Ruimere openingstijden tijdens Military
(geplaatst: 5 oktober 2012)
Tijdens de Military, die dit jaar weer plaatsvindt op de weilanden naast de theetuin van 11 tot en met 14 oktober 2012, gelden er ruimere openingstijden en we zijn ook op zaterdag open. We zijn donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur.We zijn officieel Rustpunt geworden!
(geplaatst: 25 juni 2012)
We zijn sinds deze week officieel Rustpunt geworden! Dit betekent dat u nu elke dag van zonsopkomst tot zonsondergang bij ons terecht kunt. Tijdens de openingstijden van de theetuin kunt u van onze menukaart bestellen. Buiten de openingstijden hebben we een zelfbedieningskast met allerlei lekkers voor u klaar staan. Kijk op onze Rustpuntpagina op deze website voor meer informatie.Midzomeravondproeverij was gezellig!
(geplaatst: 22 juni 2012)
Op 21 en 22 juni hebben we de midzomer gevierd in de theetuin. Het was erg gezellig! Ondanks het weer hebben we een leuk aantal fietsers en wandelaars mogen ontvangen. De meeste bezoekers gingen op pad met de wandelroute naar Landgoed De Weele en kwamen na de tijd in de theetuin theetjes en taartjes proeven. Voor meer foto’s kunt u op onze Facebookpagina kijken!Midzomeravondwandel-/fietstocht + proeverij theetuin
(geplaatst: 12 juni 2012)
Op de langste dagen van het jaar: donderdag 21 en vrijdag 22 juni, kunt u vanuit onze theetuin een midzomeravondwandeling of -fietstocht naar Landgoed De Weele maken. U krijgt van ons een wandel- of fietsroute en u kunt na afloop of van tevoren onze zoete en hartige lekkernijen proeven tijdens de proeverij in de theetuin. Thee en koffie is inbegrepen.De wandeling duurt ongeveer een uur en de fietstocht een half uur. U kunt starten tussen 18:30 uur en 19:30 uur, de theetuin is tot 21:30 uur geopend. Ook ons brocantewinkeltje is geopend op deze avonden. De routebeschrijving + proeverij kosten 5,- per persoon. De theetuin en het winkeltje zijn uiteraard overdag ook geopend.Pinksterwandeling
(geplaatst: 22 mei 2012)
Op Eerste Pinksterdag, 27 mei 2012,  zijn we geopend. Ook dan kunt u weer gebruik maken van onze wandel- of fietstocht door Landgoed De Weele. Bij een consumptie krijgt u een gratis route mee. Het wordt heerlijk weer, dus kom gezellig langs in Usselo! Tweede Pinksterdag zijn we gesloten.Twitter & Facebook
(geplaatst: 19 mei 2012)
We zijn ook op Twitter en Facebook te vinden. Volg ons en ‘like’ ons!Roodborstjes
(geplaatst: 12 mei 2012)
We hebben een roodborstnestje in theetuin Usselo! We tellen zes snaveltjes. Wat zijn ze schattig!Pipowagen
(geplaatst: 12 april 2012)
We hebben een pipowagen gekocht! We zijn druk bezig deze in te richten als brocantewinkeltje dat bij de theetuin zal horen. Hemelvaartsdag, 17 mei 2012, opent de winkel voor het eerst. Vanaf die dag gelden de nieuwe openingstijden voor de theetuin met het winkeltje. Donderdag t/m zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur, zaterdag alleen op afspraak (op Hemelvaartsdag zijn we om 10:00 uur geopend).2011
De organisatie van de Military Boekelo-Enschede heeft, in oktober 2011, alle Bart-Awardgenomineerden van dat jaar een kraampje aangeboden in het strodorp. Het was een leuke afsluiting van het theetuinseizoen.We zijn genomineerd voor de Bart-Award, een prijs voor toeristische bedrijven in Boekelo en Usselo! Er zijn 5 bedrijven genomineerd. Donderdag 7 april 2011 was de prijsuitreiking bij de Grolschfabriek. We hebben een hele gezellige avond gehad, helaas ging de Military Boekelo-Enschede er met de prijs vandoor.2010
Vrijdag 25 juni 2010 was RTV Oost in onze theetuin, onverwachts! Klik hieronder op het filmpje van 13:00 uur. Het item over de theetuin begint bij minuut 9:20.We staan deze maand, juli 2010, in het blad Buitenleven!Deze week, 2 april 2010, staan we in de weekendjes-weg-gids achterin Libelle!2009
Het tijdschrift 100%NL heeft van elke provincie van Nederland 1 B&B uitgekozen om te publiceren in hun blad van eind oktober 2009 en wij zijn gekozen voor de provincie Overijssel!theetuin usselo | brocantewinkel | B&B | high tea twente | high tea enschede
high tea in twente | high tea in enschede | Bed & Breakfast enschede
B&B boekelo | B&B usselo | B&B twente | theeschenkerij | brocante twente
antiek servies | afternoon tea | scones | brownie | thee | koffie | high tea twente
weekendje weg | weekendje weg twente | weekend twente | afternoon tea

Comments are closed.