Omgeving

Omgeving

Zoekt u een romantische Bed&Breakfast in het oosten van het land, dan bent u bij ons op het goede adres! Twente is het mooiste stukje van Overijssel en u bent hier ook dichtbij Duitsland.

Theetuin & Rustpunt
Naast de B&B runnen we ook een kleinschalige theetuin. Klik hier voor de openingstijden. Voor onze gasten in de B&B is het eerste drankje gratis. Buiten openingstijden van de theetuin is ons Rustpunt (zelfbediening) open. U bent ook buiten openingstijden van harte welkom om in onze theetuin te zitten, net als alle Rustpuntgasten. Neem ‘s ochtends uw ontbijt bijv. mee en ga lekker onder de overkapping zitten. Of een ander lekker plekje.

 
Klik hier voor meer foto’s van onze theetuin.

Wandelen en Fietsen
Denkt u aan Twente, dan denkt u aan wandelen en fietsen. Onze B&B ligt in een prachtig stukje buitengebied. De landelijke Boerenlandroute, de Midden-Nederlandroute en Rondje Twente lopen dicht langs onze B&B. Ook Rondje Enschede en de Wandelroute Buurserzand zijn aanraders. Het dichtstbijzijnde fietsknooppunt is nummer 35. Vanuit het stalletje kan bovendien onze eigen gemaakte wandel- en fietsroute gedaan worden. Kijk daarvoor bij Arrangementen. In het stalletje zijn ook een wandelnetwerkkaart en een fietsknooppuntenkaart aanwezig waar u gebruik van kunt maken.


Wandelen en fietsen in Usselo

Enschede
Onze B&B ligt tussen het kleine Usselo en het toeristische dorpje Boekelo in. Rust en ontspanning vindt u hier zeker. Ook zijn er verschillende restaurants in de buurt van ons huis waar u heerlijk kunt eten. Houdt u ook wel van de drukte van de stad en van shoppen en stappen? Dan is Enschede maar 5 kilometer rijden of fietsen.

 
De Usselose Wissinks Möl en recreatieplas Het Rutbeek

Usselo
Een klein Twents dorpje net buiten Enschede waar onze B&B zich bevindt. Hier vindt u op loopafstand onder andere: Hanninks Dientje en de Wissinks Möl, een prachtige molen die iedere woensdagmiddag en zaterdagmiddag open is. U kunt hier heerlijk volkorentarwemeel en pannenkoekmeel kopen!

Boekelo
Naast Usselo ligt Boekelo, nog zo’n klein Twents dorpje. In het gezellige dorpshart vindt u onder andere het grillrestaurant
Ribhouse Texas waar u fantastisch Amerikaans kunt eten in westernsfeer en Café De Buren, naast goed toeven op het terras, kunt u hier terecht voor het VVV waar onder andere wandel- en fietsroutes verkrijgbaar zijn (in het stalletje zijn ook een wandelnetwerkkaart en een fietsknooppuntenkaart aanwezig waar u gebruik van kunt maken).


Het oude spoortje met de populaire stoomtrein in Boekelo

Op 2 kilometer afstand van onze B&B zit het oude stationnetje van Boekelo waar u een ritje kunt maken van Boekelo naar Haaksbergen met de stoomtrein. Op het einde van de rit in Haaksbergen bevindt zich Museum Buurtspoorweg.

Duitsland
Een dagje Duitsland is een leuk uitstapje! De leuke Duitse stad Münster (shoppen, gastronomie, cultuur!) is maar 45 minuten rijden. Ook het idyllische Bad Bentheim (ongeveer 20 minuten rijden) met het heilbad en het fantastische, oude kasteel is leuk om te bezoeken.


Kasteel Bentheim

Comments are closed.