Hemelvaartsdag 2020

ONZE ZOET EN ZOUTROUTE BLIJFT VERKRIJGBAAR NA HEMELVAARTSDAG!

HEMELVAARTSDAG: DONDERDAG 21 MEI 2020

Op Hemelvaartsdag zijn we extra open! Onze afhaaltijden die dag: 10:00 – 13:00 uur. Kijk hieronder voor meer info en bestel je picknicktas nu! Het liefst via WhatsApp: 06-83539869. Vergeet niet je mobiele telefoonnummer door te geven en of er vegetariërs bij zijn.

BOEKELO: ‘ZOUTHOOFDSTAD’
Onze regio staat bekend om de zoutwinning. Zout is dan ook het belangrijkste exportproduct van Twente. In onze Twentse grond ligt een zoutlaag die nog stamt uit de tijd dat hier een zee was (in het Perm, ongeveer 260 miljoen jaar geleden). Deze ondiepe binnenzee was de Zeichsteinzee en strekte zich destijds uit over wat nu Noordwest-Europa is.

Meer weten? Lees hieronder een artikel uit de Tubantia van 2018 over honderd jaar zoutwinning.

“Nederland is een van de grootste producenten ter wereld en vrijwel alle zout komt uit Twentse bodem. Honderd jaar geleden begon de winning, toen de Nederlandse Zoutindustrie een concessie kreeg in Boekelo. Zouttorens domineerden lang het landschap. Tegenwoordig roepen de paar torens die er nog zijn vooral nostalgische gevoelens op.” Lees hier verder.

ZOUTROUTE
In onze omgeving vind je dus verspreid door het landschap, zouthuisjes en nog een paar mooie zouttorens. Daar vinden de zoutboringen plaats. Hengelo Promotie heeft een tijd terug een prachtige fietsroute samengesteld. Deze knooppuntenfietsroute voert je o.a. door Boekelo en Twekkelo. De zoutroute kun je vanaf Hemelvaartsdag bij ons ophalen in combinatie met onze picknicktas. We hebben de route iets aangepast, zodat je begint vanaf de theetuin. Waar je eindigt is aan jou. Als je de hele route doet, en weer eindigt bij onze theetuin, dan is hij ongeveer 40 km. We hebben ook een kortere optie van ongeveer 25 km. die geschikter is voor kleinere kinderen. Daarnaast hebben we leuke weetjes, een miniquiz en goede picknickspots toegevoegd. De route is gratis bij bestelling van onze picknicktas. We zien je bestelling graag tegemoet!

Zouthuisje

ANDERE ROUTE DOEN?
Liever een andere route doen op Hemelvaartsdag? Dat kan! We hebben meerdere wandel- en fietsroutes, kort en lang. Begin- en eindpunt is de theetuin. Onze lekkernijen meenemen naar huis en er daar lekker van smullen kan natuurlijk ook. Iets anders dan de picknicktas ophalen? Kijk op onze afhaalmenukaart en bestel bijvoorbeeld scones met cream en jam! (thuis even afbakken)

NIET VERGETEN
Als je gaat picknicken, vergeet dan niet een kleed mee te nemen. Het hoeft niet per se, je komt ook genoeg picknicktafels en bankjes tegen. Meer vragen? Klik hier voor ‘veelgestelde vragen’ of neem contact met ons op.

Natuurlijk maken we in onze baksels altijd gebruik van Twents zout :)

Comments are closed.